Mitk ovat erilaisia vakuutuksia

Henkivakuutus

Henkivakuutus on vakuutustyyppi. Se tarjoaa rahallista turvaa läheisille, jos kuolema tapahtuu. Se on paras tapa varmistaa, että heillä on rahaa tarvittaessa.

Tässä artikkelissa käsitellään näitä erityyppisiä vakuutuksia. Myös selvitetään, milloin niitä kannattaa harkita:

Elämänvakuutus

Elämänvakuutus tarjoaa turvaa. Jos jotain odottamatonta tapahtuu, henkivakuutuksessa maksetaan etukäteen summa perheelle. Vakuutetulle toteutetaan viimeinen tahto, mikäli äkillinen kuolemansairaus sattuu.

Elämänvakuutus suojaa perheen elantokustannuksille, palkoille yms. Sitä voi hankkia moniin eri tarpeisiin. Esim. elatusapurahaan tai vanhustenhoidon suojaksi.

Erilaisilla elämänvakuutusmuodoilla on erilaisia ominaisuuksia ja ehtoja. Otonpolitiikka mahdollistaa asiakkaan saavan rahat nopeasti ja vaivattomasti.

Perintövakuutus

Perintövakuutus auttaa sinua varmistamaan, että varoja päätyy henkilöille tai organisaatioille. Se ei välttämättä ole ensimmäisenä mieleen elinaikasi rahaston suunnittelussa, mutta se on yksi suosituimmista vaihtoehdoista perinnön jakamiseen.

Perintövakuutuksen tarkoituksena on tarjota suojavaruste ja varmistaa etuja perillisille. Sen avulla saat kattaa esimerkiksi veroja ja laskuja. Voit myös käyttää varoja investointeihin ja liiketoimintaan. Perintövakuutuksella voit maksaa vanhempiesi toiveiden vahvistamiseen tarvittavat summat ennakkoon, ja nauttia elinaikasi huoletta.

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus on vakuutustyyppi. Se on lakisäädetty monessa maassa. Se suojaa itseäsi ja omaisuuttasi liikenteessä syistä, kuten henkilö- ja omaisuusvahingot.

Mitä se sisältää? Tarkastele seuraavia ominaisuuksia:

 • Jatka lukemista.

Autovakuutus

Autovakuutus turvaa autoilijan taloutta matkalle. Se on pakollinen laki kaikille ajaville Suomessa. Vakuutus kattaa tapaturmat, vahingot ja henkilövahinkoja. Se sisältää myös omavastuut ja neuvoo minimimaksun arvoista. Asiakkailla on mahdollisuus saada Suomen vakuutusturvan turvaauto.

Autovakuutuksen etuudet riippuvat ostetusta lisenssitasosta ja suojattavista kohteista. Uudemmilla autoilla on jo vakiovoimansa, mutta vanhemmilla tarvitaan erityinen malli. Autovakuutus tarjoaa laajemman oikeudenkäynnin liikennevahinkoon.

Kuljetusvakuutus

Kuljetusvakuutus on tarkoitettu henkilöille, jotka käyttävät omaa kulkuvälinettä kaupalliseen liikenteeseen. Se antaa vahinkojen sekä hinauskorvauksen vastuun. Se peittää auto- ja moottoripyörien sekä veneiden ja laitteiden aiheuttamat vahingot. Suositeltavaa on, jos auto liikennöi yli 45 kilometriä tunnissa.

Liikennevahinkovakuutus

Liikennevahinkovakuutus on vakuutustyyppi, joka korvaa auton ajamiseen liittyviä vahingoita. Se voi olla erillinen poliisi tai osana laajempaa vahinkovakuutussopimusta.

Tämä vakuutus kattaa:

 • Omaisuusvahingot, kuten tuhoutunut auto tai muuta omaisuutta.
 • Henkilövahingot, kuten vammat tai haitat yhden sukupuolen osalta liikennesaastumisesta.
 • Sairauskulujen korvaamisen tapaturman tai liikennegasaun omille.
 • Hoitokulujen ja suojelun kustannukset saastuneille henkilöille.
 • Vastuualaiselle maksettava summa etuuksien ja sakkojen maksamiseen.
 • Palvelukompensaation muille rajaestoryhmille hoitoon.

Työtapaturmavakuutus

Työtapaturmavakuutus on tärkeä. Se tarjoaa korvausta työntekijälle, jos hänelle tapahtuu vahinkoja yrityksen toimesta. Korvauksia saa esim. sairauskuluista, leikkauksista ja hoito- ja lääketieteellisistä menetelmistä.

Lisäksi vakuutus tarjoaa elatusta palkkasuhteen ajaksi ja henkilökohtaisen tapaturmakorvauksen. Ennen vakuuttamista kannattaa tarkistaa, että tuote vastaa tarpeitasi ja budjettiisi. Lisäksi tarvitset tarpeelliset suojat.

Asuntovakuutus

Asuntovakuutus suojaa omaisuuttasi. Se antaa korvausta vahinkojen varalta esimerkiksi tulipalon, vesivahinkojen ja myrskyvahinkojen takia. Asuntovakuutus on hyödyllinen. Se tarjoaa turvaa ja helppoa pääsyä vahingoihin.

Asunnon omistajan vakuutus

Asunnon omistajan vakuutus on suosittu. Auttaa suojelemaan itseäsi ja kotiasi. Jos siihen tapahtuu vahinkoa, saat korvausta. Vakuutuksen suuruus riippuu tarpeistasi ja asuntosi arvosta.

Vakuutuksen sisältö:

 • Omavastuu – Maksu ennen tuho- tai varkauskorvausta.
 • Kylpyhuone- ja kosteusvauriot – Pienet alueet alttiita vaurioille. Korvaa materiaalikorjaukset ja menetykset.
 • Myrsky-, romahdus- ja kaatopaikan tapahtuviin vaurioihin – Myrskyn johdosta aiheuttamat vauriot.
 • Varastamisen ja omaisuuden hankkimisen suojaus – Suojaa varastamisen riskeiltä.
 • Palovastuu – Jos palolaitoksen todisteilla aiheutettu vahinkoa, korvaus asunnossasi olevan omaisuuden tapahtuvan vaurion yhteydessä.

Asunnon vuokralaisen vakuutus

Vuokralaisvakuutus suojaa asunnonvuokralaista mahdollisilta menetyksiltä. Vakuutuksen avulla asunnonvuokralainen saa korvauksen, jos hänen omaisuudelleen tai toisen omaisuudelleen aiheutuu vahingon, harmin tai loukkaus.

Vakuutus kattaa useimmiten kaikki perusturvavarman edellyttämistapaukset ja muut. Asunnonvastuu, laiminlyönnit, terveyden tai turvallisuuden vahingot ja vuokrasopimuksen mahdolliset velvoitteet kuuluvat siihen.

Vuokralaisvakuutus tarjoaa myös suojaa tapaturmilta ja henkilövahingolta. Erillisiä rajoitustensisäännöksiä tulee noudattaa vahinkotapauksissa.

Eläkevakuutus

Eläkevakuutus on vakuutus. Se suojaa henkilöä vanhuudessa. Eläkevakuutus voi tarjota etuja, esimerkkeinä verovähennykset ja lisäturva. Nämä voivat auttaa eläkeläisiä maksamaan taloudellisia menoja, joita ei voi kattaa muilla tuloilla.

Tässä lisätietoa siitä, mitä eläkevakuutus on ja mitä se tarjoaa:

Työeläkevakuutus

Työeläkevakuutus tarjoaa työntekijöille turvaa elinajan ja eläkkeen aikana. Se antaa myös palkkatuloja, jos on vapaapäiviä esim. sairastumisen tai työkyvyttömyyden vuoksi. Se on erinomainen vaihtoehto henkilöille, joilla ei ole sosiaaliturvaa.

Palkka maksetaan yrityksen ja sen työntekijöiden välisten työnkuvausten mukaan. Oppilaitosten kautta tarjotut edut perustuvat terveystietoihin ja ovat ennalta määrätyt elinaikaiset turvat.

Yksityishenkilöiden eläkevakuutus

Yksityishenkilöiden eläkevakuutus on yksi henkilöasiakkaiden vakuutustyyppi. Voit ottaa eläkevakuutuksen vapaaehtoisesti tai velvoitteena. Saatavilla on monia erilaisia vakuutussopimuksia ja -ehtoja.

Pienet eläkevakuutukset on räätälöitävä ja usein saatavilla hyvin alhaisin kustannuksin. Yritysasiakkaat voivat saada lakisääteisen eläkerahastosopimuksen, joka perustuu sijoituspolitiikkaan ja rahoitukseen.

Vakuutusriskillä saadaan ammattimaista hallintaa palkitsemiseen ja liiketoiminnan arvon maksimointiin. Valtiopalvelussa työskenteleville tarjotaan erilaisia vapaaehtoisia elakepaketteja, kuten:

 • ylimääräisiä etuja esimiehille
 • osinkotuloihin perustuvia tuottoja
 • palkansaajien lakisääteisiä sijoitustarjouksia
 • älykkäitä riskiytymisen tuotteita.

Muut vakuutukset

Uskomaton määrä vakuutuksia voi suojata sinua monilta haitoilta. Tässä tutkimme tärkeitä vakuutuksia, joita voit ottaa käyttöösi. Ne voivat tarjota suojaa ja turvaa taloudelliselta vastuulta, ammatilliselta vastuulta ja sosiaaliturvasta.

Tarkastelemme tässä muutamia vakuutuksia:

Matkavakuutus

Matkavakuutus tarjoaa turvaa. Se maksaa selviytymiskulut ja oikeudenkäyntikorvaukset, jos sairastut tai loukkaannut matkasi aikana. Se voi sisältää myös kuljetuskustannukset, sairaalakorvaukset ja terveydenhuollon palvelut.

Matkavakuutusta voi saada henkilö- ja laukkuvarkauksen varalta.

Voimassa olevan vakuutuksen voi hankkia lyhyelle tai pitkälle matkalle. Lyhyemmät matkat voi suojata vuosittaisen poliisin avulla. Pidemmillä matkoilla voi olla järkevää hankkia useita lyhyitä erillisiä poliiseja – yhden suuren vakuutuksen paikallaan pitäminen voi muuttua erittäin kalliksi. Useille matkoille voi hankkia yhdistettyjä sopimuksia.

Koti- ja laitevakuutus

Koti- ja laitevakuutus on helppo tapa vakuuttaa kotisi ja laitteet edullisesti. Se tarjoaa laajan tuen pitkäaikaisen kotivakuutuksen perusteista. Laitevakuutuksessa voit vakuuttaa esimerkiksi televisiosi, puhelimesi tai tietokoneesi. Suojaat nämä häiriöiltä, varkauksilta ja rikkoutumiselta.

Nämä vakuutuspaketit tarjoavat monia etuja. Voit olla huoletta sekä kodistasi että laitteistasi.

Lomavakuutus

Lomavakuutus tarjoaa suojan ulkomailla matkoillasi. Se antaa rahallisen suojan, jos olet joutunut äkillisiin pidätyksiin tai lääketieteellisiin hätätilanteisiin. Myös matkustuskustannuksia ja muuta tarvitsemasi voi korvata. Vakuutukseen sisältyy luonnonkatastrofien kattamiseen hetkessä tapahtuva peruuttamisen suojakorvaus.

Vakuutus auttaa sinua taloudellisesti ja ylläpitää puhelinlinjaa paikallisten sivustojen toimistratessejanne ulkomailla seteleillä.

Frequently Asked Questions

Q: Mitä vakuutukset ovat?

A: Vakuutukset ovat sopimuksia, joissa vakuutuksenantaja sitoutuu suorittamaan henkilölle tai omaisuudelle vakuutetun tapahtuman johdosta aiheutuneita vahinkoja.

Q: Mitkä ovat erilaisia vakuutuksia?

A: Erilaisia vakuutuksia ovat esimerkiksi henkilövakuutukset, eläkevakuutukset, tapaturmavakuutukset, omaisuusvakuutukset, liikennevakuutukset ja työtapaturmavakuutukset.

Q: Mihin vakuutukset tarjoavat suojaa?

A: Vakuutukset tarjoavat suojaa erilaisilla tapahtumilla, kuten onnettomuuksilla, vahinkoilla ja vastuunvapaudella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *